Kærlighed ved første snap


Det startede som et eksperiment, men endte som et digitalt eventyr. Anders og Mette fandt hinanden på Snapchat og blev kærester.
Det er december, og Anders på 23 er på vej til sin stamcafé i København for at møde Mette for første gang. Når han hører Mettes stemme, vil han ikke kunne genkende den, for han har kun set glimt af ti sekunders varighed fra hendes liv som grafisk designstuderende i Haderslev. Anders har nemlig mødt Mette på det sociale medie Snapchat. På Snapchat kommunikerer brugerne via billeder, tegninger, korte videoer og tekster, som forsvinder efter få sekunder. Mediet adskiller sig således markant fra Facebook, Instagram og Twitter, ved at brugernes historik ikke er tilgængelig. »Det var lidt spændende lige pludselig at skulle møde den her person, som man på en eller anden måde har haft så meget kontakt med. Man ved både intet om personen og så alligevel en hel del«, fortæller Anders.

DET STARTEDE SOM ET EKSPERIMENT
Da Anders og Mette begyndte at snapchatte for 6 uger siden, var det egentlig lidt en tilfældighed. En fælles ven mente, at Anders burde lære Mette at kende, og tilføjede hende derfor på Anders’ snapchat. »Jeg havde ikke brugt Snapchat så meget, men det havde Anders, og for sjov blev vi enige om at lave et eksperiment«, siger Mette. Eksperimentet gik ud på, at de kun måtte kommunikere med hinanden over Snapchat. Ingen screenshots, ingen telefonnumre og ikke noget med at lure på hinanden på Facebook. Kun Snapchat, indtil de engang skulle mødes ude i virkeligheden. »Vores venner troede ikke rigtig på eksperimentet. De var sådan lidt: ’Det gør I i to uger, og så gider I ikke det mere.’ Men der gik alligevel halvanden måned«, fortæller Mette.

»GODNAT ANDERS«
I begyndelsen handlede Anders og Mettes snaps ikke om kærlighed men om deres hverdag med studie, job og berusede sekunder fra våde aftener i byen. Det ændrede sig dog efterhånden: »Jeg kunne godt finde på at sende et billede til Mette, hvis jeg så en eller anden serie. På den måde opdagede vi lige pludselig, at vi havde nogle ting til fælles«, fortæller Anders. »Vi begyndte også at skrive godnat til hinanden hver aften. Det kunne for eksempel være et billede, hvor jeg stod og børstede tænder, og så stod der bare ’Godnat Anders’. Det var sindssygt hyggeligt«, husker Mette.

DET FØRSTE MØDE
Ugerne gik, og Mette og Anders blev ved med at sende snaps til hinanden. Til sidst aftalte de at mødes en decemberdag i 2013: »Jeg havde planlagt at komme i god tid. Men da jeg kom, var Mette allerede på caféen, og så blev jeg sindssygt nervøs. Men lige pludselig var der bare gået seks timer«, fortæller Anders om det første møde, og Mette supplerer: »Ja, det var helt vildt. Tiden forsvandt bare. Jeg skulle egentlig hjem til Jylland og havde lavet en aftale på GoMore. Den blev jeg nødt til at ringe og aflyse, for jeg kunne bare slet ikke tage hjem der.«

VI SNAPPER STADIG
I dag er Mette og Anders kærester. De pendler mellem København og Haderslev hver anden weekend, og når de ikke ses, skriver de stadig til hinanden på Snapchat. »Vi snapper stadigvæk vildt meget med hinanden. Jeg synes, det er rart. Det er en uforpligtende måde at vise, hvad man går og laver i hverdagen«, fortæller Mette. Nogle vil måske mene, at det er lidt underligt at møde sin kæreste på Snapchat, men Anders og Mette beskriver det selv som en kæmpe oplevelse. »Vi fik jo lov til at møde hinanden, så vi vil klart opfordre andre til at kaste sig ud i et eksperiment som vores. Alle burde tilføje hinandens venner på Snapchat, hvis de gerne vil møde den eneste ene. Prøv lykken«, griner Mette. »Det var lidt et eventyr. Det tiltalte os begge, at det var så anderledes«, slutter Anders.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

SET, LYTTET, KLIKKET, LÆST

Spis din by med Byhøst

De nye influencers