SMAG PÅ LIVET


P3s sølvgrå sendevogn står og glimter i solen, lige i nærheden af RedPassage, klar til at blive fyldt med festivalradio hen over weekenden. En af dem der skal sende festivalstemningen fra NorthSide ud i resten af Danmarks øregange er radiovært Cathrine Nissen. Det er hendes andet år på festivalen bag mikrofonen i radioprogrammet Smag på P3, og hun glæder sig. Både til at sende og til at møde en masse af P3s lyttere ansigt-til-ansigt gennem sendevognens åbne vinduer. “Når du sidder i et lydstudie på DR, har du ikke rigtig nogen fornemmelse af alle dem, der lytter til dig. Her kommer folk forbi og siger hej. Der var endda en, der bød mig og de andre radioværter på hotdogs sidste år,” fortæller Cathrine. De fleste af dem der lytter med under NorthSide, befinder sig dog stadig uden for hegnet. “Men måske kan den gode festivalstemning, jeg sender videre, give nogen af dem lyst til at tage på festival næste år”, siger Cathrine håbefuldt, inden vores interview bliver kortvarigt afbrudt af en fan som spørger, om Cathrine har tid til at tage en selfie. Det har hun selvfølgelig.

En udfordring og “et helt vildt vigtigt håndklæde”
Generelt vil Cathrine gå langt for P3s lyttere. Det beviste hun sidste år, da de andre radioværter udfordrede den ellers lidt forsigtige Cathrine til at stjæle rapperen A$AP ROCKYs håndklæde. Uden armbånd, men med hjertet i halsen og mikrofonen i hånden – live på P3, lykkedes det Cathrine at få sneget sig op på scenen bag rapperen. Der sluttede eventyret imidlertid i armene på en bredskuldret bodyguard, som ikke godtog Cathrines forklaring om, at hun skulle hente “et helt vildt vigtigt håndklæde”. Hun blev smidt af scenen, men den nyslåede festivalradiovært gav ikke op så let. Hun blev hængende i nærheden, og det viste sig at være en god idé, for da A$AP kom backstage, efter at have rappet det sidste vers i hans koncert, besluttede han sig for at give et spontant ekstranummer for Cathrine og P3s lyttere. “Pludselig tog han min mikrofon, og så stod han lige op i mit fjæs og begyndte at rappe,” griner Cathrine, som også endte med at få rapperens håndklæde med hjem til sin måbende redaktion.

”Hele konceptet er bare lækkert”
Udover episoden med A$AP så er soundtracket til Cathrines bedste festivalminde fra NorthSide 2014 MØs coverversion af Spice Girls hittet Say You’ll Be There. ”Jeg stod der foran scenen sammen med min allerbedste veninde, solen skinnede, og det var bare som om, at alt gik op i en højere enhed,” husker Cathrine. Hun har også store forventninger til i år, selvom hun er lidt skuffet over, at Sam Smith har meldt afbud. Der er dog flere andre bands, hun glæder sig til at se. Og så glæder hun sig til at spise øko-mad, og til ikke at skulle tilbringe de næste par nætter i et telt.”På den måde er NorthSide right up my alley. God musik og god mad om dagen og om aftenen kommer jeg tilbage på mit rare hotelværelse, og kan nå at lade op, inden det går løs igen næste dag. Hele konceptet er bare lækkert.”

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

SET, LYTTET, KLIKKET, LÆST

Spis din by med Byhøst

De nye influencers