Spis din by med Byhøst


Mikkel Lau Mikkelsen og Kristoffer Melson drømte om at kunne sanke deres egne vilde råvarer i naturen, og sådan opstod idéen til Byhøst. ”Vi er vokset op i byen, så vi har ikke lige en bedstefar, der ved, hvor det gode svampested er, eller hvor det er godt at plukke æbler”, fortæller Mikkel Lau Mikkelsen. Derfor opfandt han og Kristoffer hjemmesiden og appen Byhøst, der skal hjælpe andre til lettere at komme i kontakt med alle de velsmagende urter, svampe, frugter og bær, som findes i den vilde natur.
”Vores app er tænkt som et høstredskab. Den er lavet til at have med på farten og indeholder både et kort og en almanak, hvor du kan blive klogere på, hvor du kan høste hvad og hvornår”, forklarer Mikkel. Sammen med appen fungerer hjemmesiden Byhøst.dk som en inspirationsside, hvor du blandt andet kan finde opskrifter på hvidtjørn-ketchup og frugtlæder-vingummi.
Selv huserer Byhøst-drengene på Amager. Her høster de vild mad på både Kalvebod og Amager Fælled – og på Amagers villaveje. ”Amager er et af de steder, hvor der, under hækkene på villavejene og i de grønne mellemrum mellem husene, faktisk er rigtig mange gode urter at høste”, siger Mikkel. I fremtiden drømmer Byhøst-drengene om, at udbrede byhøst-tanken udenfor Danmarks grænser: ”Vi drømmer om at åbne andre nationers øjne for alle de gode ting i naturen og byen, som man selv kan finde og spise”.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

SET, LYTTET, KLIKKET, LÆST

De nye influencers